Pamąstymai po rinkimų...(1)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – rinkimų į Seimą nugalėtojai. Sveikinu ir džiaugiuosi. Bet kartu ir nuoširdžiai jaudinuosi. Dėl ko?

Pirmiausia, kad savikritiškai įvertintumėte save, realią šiandieninę padėtį Lietuvoje. Ne visus Jus, aš galvoju, rinkėjai išrinko dėl to, kad Jūs šiandieną tinkamiausi. Tikrai ne. Manau, kad didžioji dalis Jūsų šiandieną Seime todėl, kad balsavimo biuletenyje šalia Jūsų pavardės buvo išspausdintos jau prakeiksmu Lietuvoje tapusių Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos socialdemokratų partijų senbuvių, įskiepijusių Lietuvos žmonėms baimę, nepilnavertiškumo jausmą, privertusius palikti savo gimtinę, pavardės. Todėl linkiu – nepasijuskite valdovais, įsijauskite į sunkų ir Lietuvos žmonių išsiilgtą sąžiningą Seimo nario darbą.

Antra, ar užteks Jums ištvermės išlaikyti vienybę? Jūsų partiją, aš galvoju, visokiais būdais ir metodais naikins ne tik tie, kurie kartu su Jumis sėdės posėdžių salėje, bet ir jų per ketvirtį amžiaus sukurtos struktūros, „politinis elitas“. Duok Dieve, kad neatsirastų išverstskūrių, išdavikų.

Linkiu ištvermės, išminties ir neprarasti sąžinės

..........................................................................................................................................

Pamąstymai po rinkimų...(2)

Po kiekvienų rinkimų visada analizuoju, kodėl Lietuvos žmonės pasirenka tuos ar kitus kandidatus, partijas. Kokios tokio pasirinkimo priežastys? Aš galvoju, kad šiuos Seimo rinkimus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) triuškinančiai laimėjo (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Lietuvos socialdemokratų partija triuškinančiai pralaimėjo) dėl kelių, mano manymu, priežasčių:

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ir Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) per ketvirtį amžiaus, pasikeisdamos valdydamos Lietuvą, nesugebėjo įrodyti Lietuvos žmonėms, kad jos sugeba dirbti jiems;

LSDP neturi lyderio – vadovo. Algirdas Butkevičius, mano manymu, neturi nei lyderio, o juo labiau, vadovo savybių. Tikras lyderis, vadovas (ir dar ne kokio dramos būrelio, o Vyriausybės) negali visą savo veiklą vertinti tik per reitingų prizmę. Nematyti ir negirdėti, kaip gyvena Lietuvos žmonės, galvoju, yra politiko savižudybė, o tuo pačiu ir partijos;

TS-LKD visada save laikė pranašesniais už kitus Lietuvos gyventojus, visažiniais, neklystančiais, nepakaltinamais. Sovietų Sąjungoje valdžioje esantys rusai prieš kitas tautas taip pat save laikė ,,vyresniu broliu“. Tai, mano manymu, politikams irgi savižudybė. Na, o paskutinė ,,senelio dovana“ Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams tą savižudybę dar pagreitino. Neišauklėto anūko elgesys po pirmojo balsavimų turo tik patvirtino mano įsitikinimus, kad TS-LKD didžiausias priešas yra pavardė Landsbergis ir žmonių su tokia pavarde kišimasis į politinės jėgos veiklą. Galvoju, kad su tokia ar panašia nuomone prie balsadėžių rinkėjai ėjo per antrąjį balsavimo turą.

     Ar šios dvi politinės jėgos sugebės savikritiškai susitaikyti su pralaimėjimu ir netrukdyti rinkimus laimėjusiai partijai formuoti darbingą daugumą ir dirbti Lietuvos žmogui, dirbti Lietuvai? Galvoju, kad mes visi privalome akylai stebėti šiuos procesus ir nebūti pasyvūs. Atsirado viltis. Lietuvoje mes tikrai turime gyventi geriau.

                     

Pamąstymai po rinkimų...(3)

Rinkimai į Seimą parodė, kokio lygio Lietuvoje sociologai, politologai, kaip ,,pro šalį traukia“ žiniasklaida, kokio profesinio lygio ir kiek sąžinės turi sisteminės žiniasklaidos žurnalistai. Visas šis vieno operatoriaus vairuojamas buldozeris ir po rinkimų ,,duoda gazo“ ir nenori nei girdėti, nei matyti, kad Lietuvos žmonės per rinkimus aiškiai pasakė, jog buldozeris turi keisti kryptį, ir ją nurodė, patikėdami valdyti Lietuvą naujai politinei jėgai. Šios politinės jėgos po rinkimų juodinimas, menkinimas, daromas spaudimas, trukdymas organizuoti sklandų Seimo darbą, mano nuomone, yra tautos pasirinkimo neigimas. Jeigu Lietuvos žmonės nesutiko su ,, gaidžių“ reitingais, ,,valatkų“ ar ,,laurinavičių“ atsibodusiais, gašliais svaičiojimais, priešų ieškojimu, ,,jakilaičių“ ar ,,miliūčių“ vienašališkomis ,,tiesomis“ iš pasisavintos nacionalinės televizijos ekranų, tai nereiškia, kad tauta kalta. Kalti tie, galvoju, kurie klaidina Lietuvos žmones, meluoja jiems, nesudaro galimybės išgirsti ir kitą nuomonę, nesudaro sąlygų atvirai diskusijai.

Mano manymu, praėję Seimo rinkimai visam buldozerio ekipažui yra gera proga įvertinti, kas iš tikrųjų realiai vyksta Lietuvoje, suprasti, kad Lietuvos žmonės mąsto, nėra kvaili, jie tik labai kantrūs. Pasikalbėkime su savo sąžine ir visi bendromis jėgomis ir pastangomis kartu su Seimu, nauja Vyriausybe padarykime viską, kad neišvyktų iš savo šalies paskutiniai jos gyventojai.

Mažeikiškis Vaclovas ŽUTAUTAS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode